10 de desembre de 2019
10.12.2019

Junts per Berga proposa inversions per valor de 500.000 euros per votar a favor del pressupost 2020

El grup demana al govern de la CUP que instal·li plaques fotovoltaiques als edificis municipals

10.12.2019 | 14:46
Els membres de Junts per Berga, aquest dimarts, al parc del Lledó

Junts per Berga (JXBerga) donarà el seu suport al pressupost 2020 que els ha presentat el govern de la CUP si l'executiu hi inclou 8 propostes que han fet per valor de 500.000 euros. Així ho ha explicat el regidor Ferran Aymerich en una compareixença que ha fet amb el seus companys de grup Jordi Sabata, Vicenç Vegas, Ariadna Herrada i Dolors Rial al parc del Lledó.

JXBerga ha anunciat les propostes que ha fet arribar al govern de la CUP perquè les inclogui a la seva proposta de pressupost i que prioritzarà accions encaminades a la fer de Berga un municipi més sostenible, on es fomenti l'ocupació i se'n potenciï el manteniment d'espais com el parc del Lledó on han comparegut.

De les propostes de JXBerga, la més important a nivell econòmic és la col·locació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals amb un cost estimat de 200.000 euros. Pel que fa a l'ocupació proposen destinar 115.000 euros per crear i mantenir un espai de coworking per a emprenedors. En l'àmbit de manteniment proposen destinar 80.000 euros per esporgar arbres ja que en el mandat anterior «no es van fer tasques de poda de l'arbrat» així com d'agençament dels espais verds. I destinar 20.000 euros per netejar les pintades que hi ha Berga que «tenen un impacte visual» negatiu. Igualment proposen que la partida de Turisme passi dels 25.000 actuals als 50.000 euros i destinar 40.000 euros «a programari informàtic per fomentar la participació i la col·laboració ciutadana i que inclogui la posada en marxa d'una aplicació per a mòbils que permeti informar de desperfectes a la via pública, rebre notificacions o agenda d'actes, realització d'enquestes o difusió d'altres informacions».

Pel que fa a la proposta de pressupost que els ha fet arribar a la CUP -i que el govern té previst explicar divendres 13 i portar a un ple extraordinari que s'ha de convocar pel dia 16 de desembre-, JXBerga creu que «és molt més realista» que el darrer del 2018 però també que «és poc ambiciós».

Ferran Aymerich ha exposat que JXBerga tindrà «una posició de responsabilitat i oberta a negociar» però també ha advertit que «en cap cas donarem un xec en blanc».

L'Ajuntament de Berga té els pressupost prorrogat des de l'octubre del 2018. I enguany el govern s'ha proposat aprovar aquesta eina abans de l'any de la seva aplicació, el 2020 .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook