Gironella va cloure, ahir, la Fira de la Puríssima amb una de les novetats de l'edició d'enguany del certamen: la GastroGironella. Però si bé diumenge l'església Vella va acollir la versió dedicada al públic en general, a càrrec d'Ada Parellada del restaurant Semproniana, ahir les exhibicions van estar adreçades als professionals de la gastronomia.

La demostració de cuina va anar a càrrec de Cesc Rovira de la fonda Xesc de Gombrèn. Va elaborar un consomé d'au, bolets, tòfona i blat de moro escairat. La xef del restaurant el Niu Nou de Bagà, Carme Clotet, va elaborar una galta de porc senglar amb salsa ginestada i tòfona. Per la seva banda, Álvaro del Río, del Castell de la Pobla de Lillet, va cuinar un llom de llebre de la serra del Catllaràs amb toffee de moniato i cereals. Els tres professionals també van fer una demostració de cuina conjuntament amb un tast posterior on es va oferir consomé d'au, blat, blat de moro, cansalada, pèsol negre, nap i col.