13 de desembre de 2019
13.12.2019

El Berguedà repeteix com una de les 100 millors destinacions turístiques del món

La comarca és finalista de nou a les Green Destinations

13.12.2019 | 11:37
Imatge del Càmping el Berguedà, a Guardiola.

El Berguedà ha tornat a ser seleccionat coma finalista dins de l'organització Green Destinations que reconeix les destinacions de turisme sostenible. L'any passat el Berguedà ja va estar seleccionada com a una de les 100 millors destinacions turístiques del món i fins i tot va ser finalista dins la categoria de Cultura i Comunitats.

Fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà han explicat que «aquest any, de nou, el Berguedà ha tornat a estar seleccionada i torna a optar a algun dels guardons que es donaran a la gala del mes de març a Berlin, dins la fira de turisme internacional ITB».

Green Destinations és una organització sense ànim de lucre basada als Països Baixos que treballa pel turisme sostenible, amb vinculació amb organitzacions, empreses i entitats acadèmiques expertes en la temàtica del turisme sostenible. A nivell català, a part del Berguedà, també estan en aquest segell l'Estartit-Torroella de Montgrí i les Terres de l'Ebre.

Enguany, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha impulsat la integració del Berguedà en les 100 millors destinacions sostenibles del món. Fonts de l'ens han indicat que «s'ha apostat per treballar amb més profunditat dins del reconeixement de Green Destination i obtenir una certificació que suposa el segell de membre». Això suposa «un graó més i també una major implicació que requereix un treball més extens per complir els 130 requisits que aquesta certificació exigeix i també la revisió d'un auditor extern que valora tots els àmbits de la sostenibilitat (econòmica, social i ambiental)».

Lluís Vall, president de l'Agencia de Desenvolupament del Berguedà ha declarat que «aquest és el premi d'un any de feina, de professionals de l'ADB i també dels empresaris del sector turístic». Vall ha destacat que «per diferenciar-nos de la resta d'indrets calia fer una aposta clara pel turisme sostenible, perquè el serveis estiguin adaptats al nostre medi ambient» per satisfer les demandes dels clients «conscienciats amb l'entorn».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook