El Berguedà ha tornat a ser seleccionada com a finalista dins l'organització Green Destinations, que reconeix les destinacions de turisme sostenible. L'any passat el Berguedà ja va ser seleccionada com una de les 100 millors destinacions turístiques del món, i va ser finalista dins la categoria de Cultura i Comunitats.

Fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà han explicat que «aquest any, de nou, el Berguedà ha tornat a estar seleccionada i torna a optar a algun dels guardons que es donaran a la gala del mes de març a Berlín».

Green Destinations és una organització sense ànim de lucre que treballa pel turisme sostenible, amb vinculació amb organitzacions, empreses i entitats acadèmiques expertes en turisme sostenible. A nivell català, a part del Berguedà, també estan en aquest segell l'Estartit-Torroella de Montgrí i les Terres de l'Ebre.

Enguany, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha impulsat la integració del Berguedà en les 100 millors destinacions sostenibles del món. Fonts de l'ens han indicat que «s'ha apostat per treballar amb més profunditat dins del reconeixement de Green Destination i obtenir una certificació que suposa el segell de membre». Això suposa « una major implicació que requereix un treball més extens per complir els 130 requisits que aquesta certificació exigeix i també la revisió d'un auditor extern que valora tots els àmbits de la sostenibilitat (econòmica, social i ambiental)».