El sindicat CGT del Berguedà va dur a terme, ahir al matí, una concentració de protesta davant de l'empresa Monserveis, a la car-retera de Sant Fruitós de Berga, per reclamar la readmissió de la seva delegada sindical. La crida va aplegar una desena de persones, a les quals vuit policies del cos de Mossos d'Esquadra i de la Policia Local els van impedir empaperar els vidres de l'empresa

Tal com ja va informar Regió7 aquest octubre, Monserveis, denominació comercial de Solubages SL, que es dedica a l'atenció domiciliària, va ser denunciada per Inspecció de Treball a la Fiscalia en descobrir que tenia 52 persones treballadores sense estar donades d'alta a la Seguretat Social, de les quals 30 no tenien autorització administrativa per residir ni treballar a l'Estat espa-nyol; 13 no van ser donades d'alta amb caràcter previ a la prestació, 8 rebien prestacions per desocupació i 1 rebia una prestació per incapacitat permanent.

Es tracta d'infraccions per a les quals es preveuen penes de presó de sis mesos a sis anys i una multa de sis a dotze mesos. A banda de posar el cas en coneixement de la Fiscalia, la Inspecció de Treball ha proposat diverses sancions econòmiques per a Solubages SL, que sumen gairebé 735.000 euros, per matèria d'estrangeria i de Seguretat Social.

Tot neix d'una denúncia presentada el 20 d'agost del 2018 davant de la Inspecció de Treball per part del sindicat CGT del Berguedà. De fet el sindicat anarcosindicalista ha presentat fins a 6 denúncies més a Inspecció de Treball i 2 als jutjats, i ha impugnat les eleccions sindicals que «la UGT havia convocat amb connivència i en col·laboració amb l'empresa». Segons el sindicat CGT, Monserveis «ha acomiadat la nostra delegada sindical» un cop han fet les demandes a l'empresa (donar d'alta totes les treballadores a la Seguretat Social, que totes cotitzin per les hores reals que fan, que les categories es corresponguin amb les tasques reals que fan i poder desenvolupar amb llibertat les labors sindicals) i les denúncies esmentades.

A més, el sindicat CGT ha presenta una demanda contra Monserveis davant de la Fiscalia per delictes contra els drets dels treballadors, «concretament per vulnerar l'article 311.1 i el 3112 bis del codi penal».