Simpatitzants i activistes LGTB berguedans,han aprofitar la celebració de la Fia-faia per fer-se fotos amb les banderes que identifiquen el col·lectiu per tal de visibilitzar-se. A Sant Julià de Cerdanyola Cerdanyola al Clos, abans de l'inici de la baixada i després han fet el mateix al Siti, la muntanya de Bagà on s'encenen les faies.

Patricia Vianor, una dona transgènere baganesa impulsa aquesta acció "amb l'objectiu de visibilitzar» el col·lectiu. «No només hi ha persones LGTBI a Barcelona, també n'hi ha a comarques». Les fotos s'exposaran el 2021 en una exposició itinerant.

Es tracta d'una inicitiva de l'entitat Talcomom de Vic que representa el col·lectius de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals al Berguedà, Moianès, Osona, Ripollès i Garrotxa.

El 2016 es va iniciar el projecte i es va fer una sessió de fotos amb persones del col·lectiu amb les granotes dels plens de la Patum, tal i com va informar aquest diari. Tanmateix no es van arribar a fer fotos de la Fia-faia com es pretenia. Aquesta vegada s'ha pogut fer amb persones del territori.