La Casa Regional d'Aragó-Pe-nya de Folklore Aragonès de Berga ha rebut una de les medalles que anualment atorga la institució del Justícia d'Aragó en reconeixement a la seva trajectòria. En concret es premia la seva «defensa dels valors i la identitat aragonesa i la seva projecció a nivell nacional i internacional».

El president de l'entitat berguedana, Esteban Cavero, ha fet palesa la satisfacció per haver rebut aquest reconeixement que els ha lliurat recentment Ángel Dolado, que ocupa el càrrec del Justícia d'Aragó, una institució equiparable al Síndic de Greuges català.

La delegació berguedana estava integrada per ell mateix com a president i el van acompanyar José Vicente i Àngel Montañes. El lliurament va tenir lloc en un acte institucional a la Reial Capella de Santa Isabel de Portugal de Saragossa. Cavero ha dit que és un premi per a l'entitat però també per a Berga i el Berguedà.

La Casa Regional d'Aragó de Berga va ser fundada l'any 1985 per Esteban Cavero. Explica que en el seu dia la construcció d'infraestructures com la central de Cercs, el pantà de la Baells i la demanda de mà d'obra a les mines de carbó va fer que moltes persones vinguessin a viure al Berguedà, com veïns d'Aragó. L'entitat es va crear com un espai d'intercanvi cultural i té la seva seu al carrer Pío Baroja, en unes dependències del bar Los Maños. L'entitat havia arribat a tenir 100 socis. Actualment manté l'activitat com a punt de trobada de joves i acull celebracions assenyalades com ara Sant Jordi. La Medalla del Justícia es va crear el 2018 per reconèixer persones «per l'excel·lència en el desenvolupament de la seva activitat».