El nou any ha començat a Berga amb la mort d'Àngel Manubens, a l'edat de 68 anys, qui va ser un dels impulsors de la Patum del carrer de la Pietat i havia estat implicat en l'activitat veïnal d'aquesta part del barri vell de la ciutat.

Fonts consultades per aquest diari recordaven que Manubens, juntament amb altres veïns del carrer, va ser un dels iniciadors d'aquesta Patum de barri a la dècada dels anys 50. La festa, que se celebra abans de Corpus, s'ha mantingut en els anys amb la implicació de moltes persones, entre les quals cal destacar també la figura de Manubens. A més a més, durant un període de temps també va ser president de l'Associació de Veïns del Carrer de la Pietat i va formar part de diverses juntes, on va exercir altres càrrecs, com el de secretari.

Una altra de les tasques per la qual serà recordat Manubens és per encarregar-se del manteniment de la capella del carrer de la Pietat. Ell obria i tancava la porta cada dia perquè els veïns i visitants hi poguessin entrar. Cal recordar que Manubens va ser la persona que va rebre la imatge del Crist d'aquesta capella després que fos robada per un grup de joves, l'estiu passat.

L'alcaldessa, Montserrat Venturós, ha lamentat aquesta pèrdua a través de les xarxes i ha destacat la feina de «dignificació» del barri vell que ha fet durant anys Manubens. Els membres de l'associació veïnal també han agraït al seu company la seva implicació en tot el que fes falta.

El funeral de Manubens tindrà lloc dissabte a 2/4 d'11 del matí a la parròquia de Santa Eulàlia.