L'Ajuntament de Berga. Llegim-nos és el nom de la iniciativa sorgida de l'àrea cultural del consistori berguedà que pretén també acostar els representants municipals del consistori a la ciutadania. Cada mes, un dels disset regidors que integren la corporació farà una recomanació d'un títol que l'hagi marcat o que vulgui compartir amb la resta. Paral·lelament a aquest llibre, es presentarà una llista de deu títols més relacionats amb la temàtica, amb l'autor o amb l'estil de la publicació amb l'objectiu de proposar una llista àmplia per compartir amb els lectors.

Els regidors de la corporació han presentat la nova campanya que tindrà una durada de disset mesos -un per a cada representant- i que donarà el tret de sortida el proper dilluns, 14 de gener, amb el primer llibre en aquest cas, escollit per l'alcaldessa Montserrat Venturós. La regidora de Cultura, Roser Valverde, ha detallat que durant cada mes els veïns podran demanar en préstec el llibre recomanat i també la resta de propostes que formin part de la llista complementària. «Seran uns préstecs especials, d'una sola setmana, per aconseguir que com més persones millor puguin llegir els llibres i no es quedin parats», ha dit. A més a més, la implicació de la ciutadania no s'acaba aquí, sinó que tal i com va explicar la regidora d'ERC, Dolors Tous, els veïns podran fer també propostes de llibres relacionats a través de les urnes que estaran instal·lades a quatre punts de la ciutat. A banda de la biblioteca, es podran lliurar a les llibreries Huch i Quatre Cantons, i al Casal Cívic. Aquests es recolliran en una llista que complementarà la resta.

La campanya tindrà presència a les xarxes socials. Cada mes, el regidor corresponent presentarà el títol escollit amb un vídeo on s'explicarà els motius que l'han portat a escollir el llibre i un breu resum de la sinopsi, ha explicat el regidor Marc Marginet. A més a més, donarà pistes sobre el llibre i el regidor que protagonitzarà el mes següent. A més a més, els internautes també podran ser còmplices d'aquesta campanya a través de les xarxes fent propostes i compartint d'altres publicacions.

La proposta també té una part social, i és que el recó de la biblioteca on s'hi exposaran els llibres de cada mes, i que estaran oberts a préstec, estarà presidit per mobles restaurats per Grup Horitzó del Berguedà. La directora de l'entitat, Eva Sánchez, ha explicat que una de les activitats que fan per donar feina als seus usuaris que pateixen trastorns mentals i risc d'exclusió social és un taller de restauració de mobles antics. Una proposta que està oberta també a la població en general. Durant els disset mesos que s'allargui la campanya s'aniran exposant diversos mobles amb la possibilitat de compra per als usuaris que hi estiguin interessats. Els regidors esperen que la iniciativa tingui bona acollida i serveixi per fomentar més la lectura.