08 de gener de 2020
08.01.2020

L'empresa Sant Aniol subministrarà aigua mineral gratuïta per Patum fins el 2023

La firma gironina donarà 20.000 ampolles anuals per les festes del Corpus durant els propers 4 anys

08.01.2020 | 16:11
Acte de signatura del conveni aquest dimecres al consistori

El subministrament d'aigua mineral gratuïta per la Patum està garantit fins el 2023. L'Ajuntament de Berga i Sant Aniol han signat un acord que preveu que l'empresa gironina doni 20.000 ampolles d'aigua de forma gratuïta durant les festes del Corpus els propers 4 anys, que suposa que durant la vigència de l'acord donarà 80.000 ampolles petites Així ho ha informat aquest dimecres el consistori berguedà.

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el director general de Sant Aniol, Ferran Ribalta, han signat l'acord de col·laboració entre ambdues parts aquest dimecres al matí i tindrà una vigència de 4 anys (2020-2023). Fonts municipals han informat que «els termes de l'acord no contemplen un intercanvi econòmic, però sí que recull el compromís de l'empresa Sant Aniol de subministrar gratuïtament 20.000 unitats anuals d'aigua de 33 cl. etiquetades amb el disseny i el lema de la campanya 'Patumaigua'».

L'empresa comercialitzadora d'aigua de la zona volcànica de la Garrotxa també s'encarregarà d'aportar el sistema d'emmagatzematge de les ampolles per garantir el reciclatge de l'envàs de plàstic.

D'altra banda, l'Ajuntament de Berga inclourà la imatge de la marca d'aigua Sant Aniol al material de promoció de la festa que es difondrà en suport físic i digital. En concret, el logotip de Sant Aniol s'incorporarà als cartells de La Patum i La Patum Infantil, al fulletó dels actes principals que es distribueix a les llars berguedanes i al programa de mà de la festa.

L'Ajuntament de Berga i Sant Aniol també s'han compromès a fomentar la sostenibilitat «per reduir l'impacte ambiental de l'envàs de plàstic de les ampolles d'aigua». Per això «s'incentivarà la reutilització de l'envàs reomplint-lo amb l'aigua de les fonts complementàries que s'instal·laran a al passeig de la Indústria i la plaça de Viladomat durant els cinc dies de celebració de La Patum» . A més  les ampolles de 'Patumaigua' es recolliran i reciclaran i s'utilitzaran «per fer algun tipus de producte de marxandatge que permeti donat continuïtat a la campanya» han indicat fonts municipals.

La iniciativa s'emmarca en la campanya impulsada per les àrees de Joventut i Festes per incentivar el consum d'aigua i fomentar la reducció dels riscos associats als primers consums d'alcohol i altres drogues entre la població adolescent i jove durant les festes que se celebren al municipi i, especialment, durant el Corpus berguedà.

El consistori reparteix aigües petites de forma gratuïta a la Patum des del 2017. Amb tot no va ser fins el 2019 que per primera vegada que ho va fer a través d'una campanya anomenada Patumaigua amb una imatge pròpia i un logoptip especial. En va distribuir 15.000 ampolletes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit