Les joves estudiants berguedanes de magisteri, Raquel Ortega, i de química, Laura Garcia, han rebut beques de la Fundació Privada Serra per desenvolupar els seus estudis universitaris.

L'Ajuntament de Berga va acollir ahir al vespre l'acte de lliurament d'aquestes ajudes de 4.000 euros cadascuna per a estudiants de Berga que cursen la carrera de magisteri i la de química, tal com va deixar escrit al seu testament Joaquim Serra Huch, el creador d'aquestes beques l'any 1935.

Les ajudes s'han mantingut al llarg dels anys i han evolucionat adaptant-se als temps però conservant l'essència, que és la de facilitar a joves de Berga accedir a estudis universitaris tenint en compte criteris econòmics de les seves famílies, tal com ha explicat a aquest diari Domènec Melgosa, un dels membres d'aquest patronat. Des dels seus inicis, aquestes ajudes es poden donar gràcies als beneficis que rep la fundació dels pisos de propietat que té llogats a la ciutat.

L'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, i diversos membres del patronat d'aquesta fundació van fer el lliurament d'aquestes beques a Raquel Ortega, que enguany finalitzarà la carrera de magisteri, i a Laura Garcia, que ha iniciat els estudis de química.