El traspàs de l'empresa d'inserció laboral Portal del BerguedàSL al Grup Horitzó té un altre objectiu. I és aconseguir aglutinar les entitats que actualment treballen per donar feina i tractament a persones amb discapacitats, problemes de salut mental o patologies duals a la comarca.

En aquest sentit, Jordi Garcia Petit, president de la Fundació Grup Horitzó, va revelar, ahir, que estan en converses amb l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà per aconseguir aquest repte: aixoplugar en un sol ens el centre especial de treball del Taller Coloma, l'empresa d'inserció laboral de la Fundació Portal que ara depèn del Grup Horitzó del Berguedà, que n'ha assolit la participació majoritària del 65%. El 35% restant de l'accionariat pertany a inversors socials. Garcia -Petit va manifestar que l'associació «valora positivament el desig de treballar en aquesta línia».

Jordi Garcia-Petit va convidar les administracions berguedanes i la Generalitat a ser sensibles per tal de donar sortida a aquesta vella assignatura pendent, atendre des del territori les persones amb discapacitat i problemes de salut mental del Berguedà. Per assolir-ho cal el suport institucional, i ara ho tornen a reivindicar. «Hem d'aconseguir que el Consell Comarcal del Berguedà, els ajuntaments i la Generalitat ens donin suport i ajudes perquè aquest projecte pugui ser una realitat», va dir Garcia-Petit.

Els representants del Grup Horitzó i de la Fundació Portal van expresar la seva satisfacció per l'acord de traspàs ja que confien que les beneficiarà.