El programa Green Destinations ha reconegut el Berguedà amb un distintiu d'or per la feina feta per ser una destinació turística sostenible. El guardó el va recollir ahir a la tarda al saló Fitur, a Madrid, Lluís Vall, president de l'Agència de Desenvolupament de la comarca. El programa Green Destinations Award certifica i promou destins turístics sostenibles a escala internacional amb criteris ambientals, socioeconòmics i culturals.

Aquest reconeixement reconeix excel·lència «en tots els camps de la gestió sostenible de la destinació, com la natura i la conservació del patrimoni, la gestió dels residus». Així mateix el premi «també és un reconeixement als esforços de les destinacions per mantenir l'atractiu del seu turisme en el futur. No només es mesuren aspectes visibles i tangibles com el patrimoni natural, sinó també polítiques i plans de gestió que tenen en compte els principis del desenvolupament sostenible».

El president de l'Agència del Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, va dir que «aquest és el millor reconeixement que poden rebre els tècnics de l'Agència, el sector turístic i tota la comarca». Per a Vall, aquest guardó reconeix «els esforços fets ens els darrers anys per posar les bases d'un model turístic respectuós amb el ter-ritori, apostant per la sostenibilitat en tots el àmbits».

Fonts de l'Agència van explicar que la distinció d'or arriba «després d'un període de preparació d'informes i documentació amb més de 100 criteris i indicadors de sostenibilitat i d'una auditoria independent in situ, Green Destinations ha atorgat al Berguedà» el distintiu d'or (Green Destinations Gold). Fonts de l'Agència han explicat que tot i el guardó «tenim molts reptes de futur que caldrà que treballem com a destinació conjuntament administració, empreses, societat, i que en l'informe d'auditoria ens han quedat exposats com a deures pendents pels propers dos anys».

Green Destinations Award & Certification Program promou que els territoris (municipis, regions, àrees protegides i propietats privades) treballin per a una gestió responsable de manera continuada i sostinguda amb l'objectiu d'estimular el sector turístic a implementar pràctiques ambientals innovadores i eficients. Els destins que participen en el programa de GGDD treballen per millorar la gestió de la sostenibilitat i cada 2 anys tenen una auditoria independent per veure com es va progressant.