La PAHC del Bages ha evitat, de moment, el desnonament del berguedà Manel Barbero, que aquest dimarts al matí estava a l'espera de la comitiva judicial al pis de lloguer que ocupa al carrer de Pere III de Berga per executar una ordre judicial fruit d'una demanda interposada per Bankia, propietària de l'immoble. A l'acte d'oposició al desnonament s'hi han aplegat una trentena de persones que cridaven consignes en contra.

Manel Barbero explica que a finals del 2017 va llogar un pis del carrer Pere III al seu propietari, que a l'hora n'estava pagant una hipoteca a Bankia. Segons Barbero, aquest propietari no pagava al banc. Ell, en canvi, va anar pagant el lloguer al propietari els primers mesos directament i després al jutjat. Tanmateix, fa un any va deixar de pagar i Bankia va presentar una demanda contra ell al·legant connivència amb el propietari, ha declarat Barbero. Ha assegurat que el contracte de lloguer es va signar legalment i que és vigent perquè és per un període de 5 anys.

L'home berguedà va perdre aquesta demanda. El llançament del pis on viu ell sol s'havia fixat per aquest dimarts a les 11 del matí. Per la seva banda, Martín Càrdenas, portaveu de la PAHC del Bages ha explicat que volen que s'apliqui una llei parlamentària que diu que a les persones que estiguin vivint en un pis propietat de bancs o caixes tenen dret a un lloguer social. I això és el que reclamen.