Marià Miró, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Berga ha demanat al principal grup de l'oposició, Junts per Berga (JXBerga) que rectifiqui les afirmacions que ha fet aquest dijous sobre la situació econòmica del consistori.

El responsable d'Hisenda ha negat que el deute a proveïdors sigui de 3,3 milions d'euros a finals del 2019 sinó que és de 2,5. I ha explicat que durant el 2019 han pogut pagar 1.017.000 euros a proveïdors. També ha dit que el període mitjà de pagament no és de 230 dies sinó que en el darrer trimestre del 2019 es va situar en els 134,26 dies. Miró ha indicat que «hem rebaixat en 30 dies» el temps mitjà de pagament que en l'anterior trimestre va ser de 168 dies.

I pel que fa al dèficit, el regidor d'Hisenda ha assegurat que a hores d'ara «no sabem si tenim dèficit o superàvit perquè encara no tenim el tancament del pressupost del 2019» La liquidació es tindrà el març o l'abril. I que en cap dels informes econòmics que s'informaran al ple d'aquests dijous «es parla del dèficit o del superàvit»

Miró ha demanat a Junts per Catalunya que «no es generin alarmes innecessàries» amb el tema del pagament a proveïdors. Ha reconegut que el deute ha pujat fins als 2,5 milions d'euros perquè «no estem complint les previsions d'ingressos del 2019». Això «genera tensions de tresoreria i també que augmenti el deute a proveïdors»