08 de febrer de 2020
08.02.2020

Un emotiu acte de record dona el tret de sortida a l'any del centenari del naixement de Mossèn Ballarín

La sala de plens de l'Ajuntament de Gósol s'ha omplert de gom a gom i ha comptat amb la presència de Jordi Pujol

08.02.2020 | 16:43
Jordi Pujol i Alba Camps.

L'any del centenari de Mossèn Ballarín s'ha inaugurat oficialment aquest matí a la sala de plens de l'Ajuntament de Gósol amb un acte emotiu que ha comptat amb la presència del President Jordi Pujol.

El 8 de febrer de 1920 va néixer a Barcelona una de les personalitats religioses més destacades i estimades de Catalunya. Avui, el dia que Josep Maria Ballarín hagués complert el seu centenari, l'Associació Cultural de Mossèn Ballarin ha donat el tret de sortira a l'any del centenari, que portarà activitats i reconeixements diversos per recordar-lo. Mossèn Ballarín va morir el 18 de març de 2016 a Berga. 

En l'acte d'obertura d'aquest matí, en una sala plena de gom a gom, hi han intervingut Rut Carandell, familiar del mossèn; Josep Espar Ticó, amic seu; Jaume Farguell, exalcalde de Berga; l'arxiver Xavier Pedrals; el polític i economista Ramon Tremosa, com a integrant del Grup d'Estudiants Nacionalistes (GEN); i l'arquitecte Jordi Viola. En els parlaments s'ha recordat la figura bondadosa de Ballarín i se n'ha destacat la seva catalanitat, a més de diverses anècdotes sempre divertides.

Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferusola no s'han volut perdre l'homenatge i han estat presents a Gósol al costat d'Alba Camps, delegada del Govern a la Catalunya Central.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit