La flaire de l'arròs que des de primera hora del matí feixa xup-xup a la plaça Porxada de Bagàha impregnat els petits carrers de la localitat berguedana en la celebració de la Festa de l'arròs.

El segon diumenge de febrer és sinònim de tradició i antiguitat a la vila, que ha vist com el bon temps d'aquest diumenge portava nombrosos baganesos, berguedans i visitants a passejar per la localitat.

El gegants i grallers de Bagàhan animat la matinal amb una concorreguda cercavila per la vila. Més tard, l'acció s'ha centrat a la plaça Porxada. Mentre l'arròs i els cuiners seguien treballant de valent per elaborar correctament els 250 quilos d'arròs, a la plaça s'han pogut veure les actuacions de ballet de l'Esbart Cadí

A quarts de dues del migdia, un cop finalitzades les actuacions, ha arribat el moment més esperat, el de servir gratuïtament l'arròs a la plaça. En total, els cuiners Manel Nieto i Lluís Esparbé n'han preparat 2.500 racions.

Centenars de persones s'han aglomerat als punts de repartiments i han omplert plats, tuppers i diversos recipients per ràpidament trobar un espai i degustar l'aliment. Tots ells es veien satisfets i els comentaris generals era que l'arrós havia quedat d'allò més bo.