L'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga ha fet una bona valoració de les armilles que es posen les infermeres quan preparen els medicaments per evitar interrupcions durant aquest procés.

Fonts del centre han explicat que fa uns mesos, les infermeres van començar a utilitzar unes armilles que avisen quan estan preparant i administrant medicació als pacients hospitalitzats. L'objectiu «és que pacients i acompanyants respectin aquestes estones sense interrompre la tasca de les infermeres». Ara, després de les primeres setmanes d'experiència, els responsables d'infermeria del centre hospitalari «fan una molt bona valoració d'aquesta iniciativa»

Les armilles d'avís de medicació són una mesura que es va proposar des de la Comissió de Seguretat del Pacient del centre sanitari berguedà, ja que la medicació és una tasca delicada en la qual la infermera ha d'estar molt concentrada per tal d'evitar qualsevol tipus d'error. El fet de portar un distintiu diferent, una jaqueta de color vermell que avisa pacients i usuaris que aquell professional està preparant medicació, dona més autoritat a la infermera per poder informar qualsevol persona que se li acosti en aquell moment que les consultes s'han de fer un cop s'hagi acabat el procés d'administració de medicació.

En un comunicat, Joana Rodríguez, directora d'Infermeria de l'Hospital, explica que «els primers dies va costar que tant pacients com acompanyants no interrompessin la tasca de la infermera, però ara ja s'han acostumat a aquesta situació i, en els moments de la medicació, el personal d'infermeria està més tranquil i es pot concentrar millor a fer la seva tasca»