La consellera de Sanitat Alba Vergés no ha concretat quan es farà el traspàs de la gestió de l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga a una empresa pública de la Generalitat que el Govern està creant

Aquest dimecres, en l'apartat de preguntes al consell executiu al Parlament, Marta Moreta, diputada del PSC, ha demanat a la titular de Salut quan es faria el traspàs . I la consellera Alba Vergés no li ha respost. S'ha limitat a dir que el retard que pateix aquesta iniciativa que va anunciar el juliol del 2017 el llavors conseller Toni Comín, és fruit de l'aplicació de l'article 155, fet que ha retret als socialistes.

La consellera ha explicat que preveu que l'empresa pública Cat Salut Catalunya central que el Govern ha de crear i que serà la que assumirà el traspàs estarà feta «en les properes setmanes». Alba Vergés ha manifestat que «cal passar tots els tràmits adequats» per garantir la seguretat jurídica d'aquesta operació.

Aquestes han estat les explicacions que ha donat Alba Vergés quan la diputada Marta Moreta li ha demanat perquè s'havia retardat la creació d'aquesta empresa i el traspàs de la gestió, un procés que es preveia que podria fer-se a finals del 2019 i que no s'ha fet.

La diputada socialista també ha demanat a la consellera que aclarís perquè el seu departament a última hora «es despenja, demanant un pla de viabilitat» que fins ara no s'havia demanat. La consellera no ho ha aclarit.

En la seva intervenció, la diputada Marta Moreta també ha fet públic que l'Ajuntament de Berga havia hagut de demanar una pòlissa de crèdit per pagar nòmines del personal del centre sanitari.

El PSC anuncia noves accions

El PSC ha fet públic un comunicat un lamenta la manca de concreció en les respostes de la consellera de Salut. En un comunicat, els socialistes es mostren sorpresos que la consellera de Salut «no hagi donat cap explicació del perquè ara el seu departament demana un Pla de viabilitat, no contemplat en cap moment. I tampoc ha aclarit quan es podrà fer el traspàs. De fet la resposta, no ha estat una autèntica resposta, sinó una simple enumeració de dos o tres excuses per dir que en prop de tres anys, un compromís d'un conseller de la Generalitat, anunciat, retransmès i fotografiat en múltiples mitjans de comunicació, s'ha incomplert».

Els socialistes han anunciat que duran a terme noves iniciatives per aconseguir que es compleixi el compromís del Govern de traspassar la gestió del centre