El Consell Comarcal del Berguedà ha tret a licitació la onzena fase d'ampliació de l'abocador comarcal de residus sòlids urbans situat al paratge de Font Ollera entre els termesmunicipals de Berga i Cercs. Amb aquesta ampliació hi haurà capacita per abocar-hi 18.000 metres cúbics de residus i permetrà allargar la vida útil d'aquest equipament dos anys. L'obra té un cost de 333.848 euros sense l'IVA.

La data límit de presentació d'ofertes és el 9 de març de 2020. L'octubre de 2018 va finalitzar la desena fase d'ampliació de l'abocador, la qual està prevista que esgoti la seva capacitat a finals de 2020, moment en que es començarà a explotar la nova fase.

L'abocador comarcal de Font Ollera es va posar en servei l'any 1996 després d'un ampli debat sobre a on s'havia de construir.

D'ençà de l'aplicació dle nou sistema de gestió d eresidus dle porta a prota a 12 municpis del Berguedà ha diminuist el nombre de tones de residus qu ehi van a parar. Fonts del Consell han explicat que mentre l'any 2017 hi entraven una mitjana de 1.054.107 quilos cada mes, el 2019, «el volum de residus sòlids urbans (RSU) s'ha reduït gairebé un 60% i la mitjana mensual ha estat de 453.210 quilos». Que s'aboquin menys residus a Font Ollera suposa que s'allarga la seva vida útil per una bnada i per l'altre que la comarac recicla més.