Els carrers de Berga es van omplir de plors, laments i llàgrimes per tancar sis dies de festa, ahir, amb la vetlla de la sardina. El primer concurs de ploraners i ploraneres se'l va endur Dolors Fortdepanxa, que no va parar de sanglotar i bramar en tot el recorregut. El premi grupal, que consistia en un bon grapat de paquets de mocadors, se'l van emportar l'Eli i l'Eric.

Dues senyores que contemplaven la processó van afirmar que aquest és «dels anys que més gent hi ha», i així era, desenes de persones, grans i petits, van acompanyar una rua en la qual van participar els gegants de la Bauma dels Encantats i l'escola de música de Berga. La comitiva va sortir de la plaça Sant Pere i va circular pel carrer Major fins a arribar a la plaça del Forn.

Allà, es van donar els premis del concurs de ploraners i el notari va llegir el testament, en el qual va repassar amb un toc d'humor la festa d'enguany. Van pujar a l'escenari les comparses guanyadores de la rua de dissabte i es va encendre la foguera per cremar la reina. La Penya Boletaire va organitzar una sardinada popular molt concorreguda per cloure la disbauxa.