L'Ajuntament de Berga ha obert la convocatòria per poder fer d'administrador i administradora de la Patum i els Elois d'enguany. Es tracta de quatre parelles que s'encarregaran de presidir els actes principals durant les dues festes esmentades, en representació dels antics quatre barris en què es dividia la ciutat: Feixines o Capdamunt de la Vila (Fonolls), Sant Pere (Esclafidors rebentats), Centre o Carrer Major (Esclafidors embotits) i Raval (Ravenisses). Tradicionalment, els administradors i administradores havien tingut la funció de recaptar diners per finançar les despeses de les festes de l'Octava de Corpus. Ja fa anys que la seva funció i participació ha esdevingut simbòlica i protocol·lària.

Les persones interessades a formar part de les dues celebracions podran presentar la seva petició fins al 17 d'abril, a través de la tramitació d'una instància genèrica del consistori.

Fonts municipals, han indicat que en cas que el nombre de sol·licituds sigui inferior al nombre de places disponibles, «s'obrirà un període extraordinari per a què s'hi puguin apuntar persones a títol individual que posteriorment seran agrupades per parelles».

Els administradors tenen 401 anys d'història i són un element rellevant de la festa que ha contribuit a mantenir-ne el llegat.