El projecte berguedà "La Biennal de Romànic amb els ulls de Picasso" ha obtingut el 3r lloc dins la categoria "Best of Culture & Communities" en els premis Green Destinations, la llista de les 100 millors destinacions de Turisme Sostenible del món.

El projecte de la es va impulsar durant el 2019, posant en valor el patrimoni romànic de la comarca del Berguedà, obrint les esglésies a públics molt diversos gràcies a una àmplia proposta d'activitats culturals. Aquesta acció fruit de la cooperació entre l'associació Civitas Cultura i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà va permetre que més de 6.000 persones descobrissin de forma innovadora espais històrics del Berguedà.

"La Biennal de Romànic amb els ulls de Picasso" ha obtingut el 3r lloc dins la categoria "Best of Culture & Communities", que el jurat ha valorat com a història d'èxit premiada. Conjuntament als projectes "Mossman Gorge Centre" de Douglas Shire (Australia) que va obtenir el primer premi; i el projecte "Castro do Zambujal - A 5,000 Year Old Destination" de Torres Vedras (Portugal), que es va emportar la segona classificació.

"No només podem dir que estem fent bé la feina en quan a sostenibilitat sinó que també hi estem vinculant el nostre patrimoni, donar a conèixer-lo, reinterpretar-lo és apostar per allò que ja tenim i que volem seguir donant-hi valor. Fer viure als visitants els nostres espais amb una experiència com la mirada del romànic amb ulls de Picasso és una aposta valenta però que ha donat els seus fruits. Hem de seguir innovant amb les coses que ja tenim, només així podrem diferenciar-nos de la resta de territoris turístics" afirma Lluís Vall, president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, després de conèixer el veredicte del jurat.

L'entrega dels premis havia de tenir lloc aquests dies dins la fira de turisme ITB de Berlin, però aquest esdeveniment va quedar anul·lat degut al coronavirus. Per aquest motiu la organització va publicar els projectes guanyadors a través de la seva web i xarxes socials.

El segell internacional Green Destinations reconeix la innovació i les bones pràctiques en la gestió de destinacions turístiques que treballen per la qualitat, atractivitat i sostenibilitat en turisme i per això aquest any s'ha treballat, més enllà dels guardons, en aconseguir la certificació de la destinació.