10 de març de 2020
10.03.2020

El Consell del Berguedà licita els estudis per fer una planta de tractament de residus

El centre té una capacitat prevista de 20.000 tonelades i servirà per triar materials valoritzables

10.03.2020 | 13:40
Deixalles a l'abocador berguedà de Font Ollera

El Consell Comarcal del Berguedà ha tret a licitació la redacció dels estudis necessaris per construir un centre de tractament de residus de la fracció de rebuig i l'orgànica.

El pressupost de la licitació és de  85.828,02 euros (IVA inclòs) i la durada del contracte és de 6 mesos. El 25 de març finalitza el període per a la presentació d'ofertes.

L'anunci es va fer el 2017


L'agost del 2017, l'aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar als alcaldes berguedans -a la seu del Consell del Berguedà- que l'Agència de Residus de Catalunya redactaria el projecte executiu per crear aquest planta. Aquesta instal·lació s'emmarca en el pla territorial sectorial d'infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya.

Aquesta planta, amb una capacitat de tractament prevista d'unes 20.000 tones, permetrà triar materials valoritzables, com metalls i plàstics, i tractar la matèria orgànica present a la fracció resta abans de traslladar-la al dipòsit controlat de residus de Font Ollera. Així aquesta planta contribuirà a allargar la vida útil de la instal·lació i alhora donar compliment a les normatives europees destinades a evitar que cap residu entri als dipòsits controlats sense un tractament previ.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit