11 de març de 2020
11.03.2020

El Consell licita el projecte per a la planta de tractament de residus

Aquesta obra té un cost previst d'entre 4 i 5 milions d'euros que ha d'assumir el Govern català

10.03.2020 | 23:00
Residus a l'abocador de Font Ollera

El Consell Comarcal del Berguedà ha posat a licitació la redacció dels estudis necessaris i fer el projecte per construir un centre de tractament de residus de la fracció de rebuig i l'orgànica.

El pressupost de la licitació és de  85.828,02 euros (IVA inclòs) i la durada del contracte és de 6 mesos. El 25 de març finalitza el període per a la presentació d'ofertes.

L'agost del 2017, l'aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar als alcaldes berguedans –a la seu del Consell del Berguedà– que l'Agència de Residus de Catalunya redactaria el projecte executiu per crear aquest planta. Aquesta instal·lació s'emmarca en el pla territorial sectorial d'infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya.

Aquesta planta, amb una capacitat de tractament prevista d'unes 20.000 tones, permetrà triar materials valoritzables, com metalls i plàstics, i tractar la matèria orgànica present a la fracció resta abans de traslladar-la al dipòsit controlat de residus de Font Ollera. Així aquesta planta contribuirà a allargar la vida útil de la instal·lació i alhora donar compliment a les normatives europees destinades a evitar que cap residu entri als dipòsits controlats sense un tractament previ.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit