L'Ajuntament de Berga va fer públic, ahir, la convocatòria de la quarta edició del Concurs de bandes i grups musicals per formar part del concert jove de la Patum, que s'ha programat per al dissabte 13 de juny al passeig de la Indústria.

Aquest certamen té l'objectiu de «donar a conèixer formacions musicals novelles d'artistes berguedans, així com proporcionar una sèrie d'elements de suport i acompanyament a les bandes per facilitar-ne la professionalització mitjançant l'ús de l'escenari del concert patumaire».

Fonts municipals han indicat que el certamen s'adreça a formacions musicals en actiu tinguin una trajectòria mínima d'un any. Un altre dels requisits indispensables per concórrer en la convocatòria serà que la meitat de les persones que integren els grups o bandes resideixin actualment en un dels municipis de la comarca del Berguedà.

En la selecció de propostes s'avaluarà l'originalitat, la creativitat, la qualitat artística i tècnica i la composició musical de temes propis i/o la reproducció acurada de peces musicals d'altres grups.

El període que ha establert l'organització per tal de formalitzar la inscripció romandrà obert des d'avui, dissabte 14 de març, fins al 13 d'abril (ambdues dates incloses). Les formacions interessades a prendre part al concurs hauran de fer la sol·licitud a través d'un formulari en línia habilitat al web www.ajberga.cat.

Aquest esdeveniment l'organitzen les àrees de Joventut i Patum de l'Ajuntament de Berga i té la col·laboració de diverses entitats culturals i juvenils del municipi berguedà.