L'Ajuntament de Gironella ha proposat als músics i persones que sàpiguen tocar instruments de la vila, fer petits concerts des dels balcons o terrasses de casa seva. El consistori ha explicat la iniciativa a través de les xarxes socials. «Per combatre el Covid 19 proposem a totes aquelles persones que toqueu un instrument o sapigueu cantar oferiu petits concerts de 5-10 minuts al balcó/terrat o finestra de casa»

En declaracions a Regió7, el regidor de Cultura de Gironella , Lluís Vall, ha explicat que estan muntant una xarxa de whatsapp per gestionar aquesta proposta. «Amb aquesta iniciativa volem compartir la cultura i la música en viu que aquests dies es veu afectada pel tancaments de teatres, auditoris i espais d'oci».

Per unir-se a aquest grup cal enviar un sms al 605890060 amb la paraula ALTA i seguit de nom i cognoms. Des d'allà s'oferirà més informació.

Fonts municvipals han destacat que "Gironella sempre ha estat una vila que crea i pren exemples d'inciatives creatives i solidàries. I a Itàlia ja hem vist que això ja està passant" en referència als concerts des de casa