16 de març de 2020
16.03.2020

Delícies del Berguedà fa una crida perquè li comprin els seus iogurts solidaris

El coronavirus ha fet que s'anul·lessin comandes d'aquesta empresa d'inserció laboral que té 20.000 iogurts en estoc

16.03.2020 | 17:56
Els iogurts en estoc emmagatzemats a la planta de Cercs

L'emergència sanitària ha afectat a l'empresa d'inserció laboral Portal del Berguedà SL, que produeix els iogurts Delícies del Berguedà a la seva planta de Cercs. El 80% de la producció de la seva producció la consumeixen hotels i negocis del sector de l'hostaleria i escoles de Barcelona i rodalies. Només el 20% es ven al Berguedà. El tancament del sector de la restauració, hostaleria i centres educatius ha provocat que aquesta empresa, ara mateix, tingui 20.000 iogurts en estoc que intenta vendre a preu rebaixat per evitar que amb el pas dels dies s'esgoti la data de caducitat segons ha explicat a Regió7, Joan Maria Sala, creador i gerent de Delícies del Berguedà.

L'empresa s'ha trobat que en pocs dies li han cancel·lats comandes important: una de 220 pots de 2 quilos de iogurt i, aquest dilluns havia de servir 3.500 iogurts a escoles que estan tancades motiu pel no els cal aquest gènere. Davant d'aquesta situació i pel risc que aquests aliments s'acabin fent malbé, Delícies del Berguedà està buscat la manera de vendre aquest producte a la comarca, especialment el pots de 2 i 5,5 quilos de iogurt, un format que no poden vendre a botigues i, en canvi, és ideal per a comunitats.

Joan Maria Sala ha explicat a aquest diari que ja han contactat amb dues residències( una de Berga i una altra de Puig-reig) que es quedaran iogurts. «Hem iniciat una campanya perquè la gent comprin iogurts « a través de residències, l'hospital Sant Bernabé i també han contactat amb diferents botigues perquè se'n quedin. Sala ha indicat que el preu dels iogurts serà més baix de l'habitual.
El gerent de l'empresa ha valorat i agraït la bona acollida que ha trobat per donar sortida al material emmagatzemat.

L'aturada provocada pel coronavirus també ha comportat l'aturada de la planta de producció de Delícies del Berguedà a Cercs oberta el 2012. Això suposa que  6 persones s'han quedat sense feina ja que ateses les circumstàncies actuals no poden produir més ha dit Sala. «Nosaltres venem sobretot a Barcelona i rodalies i cada vegada estarem més confinats». Sala ha dit que hauran d'estudiar què fan.

La firma d'inserció laboral  dona feina  3 persones tenen problemes de patologies duals (malaltia mental i consum de substàncies). Produeixen entre 16.000 i 18.000 iogurts la setmana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit