El Grup Horitzó del Berguedà ha anunciat que deixa de recollir roba usada dels seus contenidors per evitar el risc de contagi pel coronavirus. Aquesta entitat social que es dedica a la reinserció laboral de persones amb problemes de malalties mentals i diversitat funcional ha demanat a les persones que donen roba que la guardin a casa fins a nou avís.

«Ens trobem en un moment que cal cuidar-nos, demanem responsabilitat col·lectiva i respecte per a totes les persones» han indicat fonts de l'entitat.

Per qualsevol incidència referent als contenidors han habilitat un telèfon de contacte: 660 191 076.

El Grup Horitzó va recollir durant l'any2019 un total de 362.021 quilos de roba utilitzada. La tendència continua clarament a l'alça durant els últims anys, ja que el 2018 se'n van aplegar 233.229 quilos i el 2017 se'n van reunir 151.829. La roba que que es pot reutilitzar , un cop neta i tractada, es ven a la botiga de roba de segona mà que l'entitat té a Berga.

L'entitat berguedana té 49 contenidors de roba repartits pels diferents municipis berguedans. A més, també presta el servei al nord del Bages i té un contenidor a Alp