El Consell Comarcal del Berguedà ha informat que des d'aquest dimarts s'ha reduït el servei de transport a la demanda i també el de transport regular de viatgers per evitar la propagació del coronavirus.

Pel que fa referència al transport a la demanda s'ha restringit a 1 única persona per viatge o bé a un màxim de 2 persones si són membres de la mateixa unitat familiar, en el cas de nens o persones dependents.

Fonts del Consell han indicat que l'objectiu «és intentar mantenir, al màxim, la distància de seguretat entre taxista i passatger». Així mateix «es demana que només s'utilitzi el servei en casos de primera necessitat i per urgències. Si fos el cas, s'habilitarà més d'un taxi simultàniament quan diverses persones de diferent unitat familiar requereixin un mateix viatge a la mateixa hora».

Reduccions d'expedicions de Berga a Manresa i Barcelona

Les noves mesures de funcionament dels serveis del transport públic decretades pel Govern català, han comportat entre el 75% i el 90% de reducció de viatgers. Aquest fet ha provocat que les concessionàries hagin reduït el nombre d'expedicions per adaptar-se a les noves condicions de la demanda. Des d'aquest dimarts tindran reduccions d'expedicions d'entre un 33% i un 67% les línies de Berga-Manresa, Berga-Barcelona i Llívia-Barcelona

A més, s'han suspès fins a nou avís les línies de Berga-UAB, Berga-Vic i Berga-Solsona.