Berga, Gironella i Puig-reig. Aquests tres són els únics centres d'assistència primària que romanen oberts a la comarca a causa de la reorganització dels serveis fruit de la pandèmica del coronavirus

Aquest dilluns ha estat el primer dia que el servei d'atenció primària de tots els municipis de l'Alt Berguedà es va centralitzar al CAP de Berga. El Centre d'Assistència Primària de Guardiola de Berguedà s'ha tancat al públic. I tots els serveis que acollia de les poblacions de la part nord de la comarca: Gósol, Saldes, Vallcebre, Bagà, la Pobla de Lillet, Castellar de n'Hug, Sant Julià de Cerdanyola s'han tancat al públic. Amb tot, fonts de l'ICS han matissat que el Punt d'Atenció Continuada continua obret de les 8 del matí a les 8 del vespre.

Ajuntaments com el de Saldes o Guardiola de Berguedà han fet públic un comunicat s a les xarxes socials en el que expliquen aquest canvi . I informen que «no s'ha d'anar a l'ambulatori de Berga de forma presencial». En cas de necessitat, cal trucar al 93.821.27.44 i l'ambulatori enviarà un servei mèdic a domicili.

També es deriven al Centre d'Assistència Primària de Berga (CAP) els casos dels consultoris del nucli de Cercs, la Rodonella, Sant Corneli i Sant Jordi així com també el de Vilada segons han confirmat a aquets diari fonts de l'ICS. Tots els centres, consultoris i dispensaris que s'ha derivat al CAP de Berga han tancat les seves portes al públic segons han informat les fonts abans esmentades.

A més del de Berga, des d'ahir dilluns es mantenen oberts els centres d'atenció primària de Gironella que també dóna servei al poble d'Olvan i al nucli de cal Rosal que depèn de tres municipis i Puig-reig que atén els serveis de Casserres, segons han informat fonts de l'ICS a aquest diari