L'Associació de la Patum Infantil ha anunciat que suspèn el procés obert per participar a la festa d'enguany a causa de la pandèmia del coronavirus. Així ho han informat fonts de l'entitat a través de la seva pàgina web.

La junta de l'Associació de la Patum Infantil «considera oportú vetllar per la seguretat dels més petits, que són l'ànima d'aquesta festa berguedana Patrimoni de la Humanitat». En no poder «oferir un risc de zero contagis, ens veiem obligats a informar-vos que ens acollim al dret d'aturar tot el procés de sorteig, inscripcions, formacions o qualsevol tema relacionat en la participació i gestió de la Patum Infantil d'enguany.

També queden posposades totes les dates que s'havien aprovat dit i informat amb anterioritat», exposen en un comunicat.

L'entitat havia obert un període d'inscripcions per internet. El dia 28 de març havien de fer-se les inscripcions presencials, al local dels Castellers. L'entrega de la documentació necessària a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) als participants estava prevista del 30 de març al 4 d'abril. Així mateix, hi havia programat un curset de foc al Cine Catalunya pel 18 d'abril, i l'assaig general de la residència de les Germanetes el 4 de juny. Tot ha quedat anul·lat.

La Patum infantil està program,ada pel divendres 12 de juny. A hores d'ara encara no s'ha descaratat que es pugui fer.

Fonts de l'entitat han explicat que «en l'actualitat estem vivint moments d'incertesa on el confinament a casa és tan obligatori com necessari. Ara més que mai, creiem que és important poder continuar mantenint la calma, la serenor i actuar segons els criteris de responsabilitat que ens siguin possibles».