El cantant Jordi Costa «Sec» ha agafat la guitarra per liderar la iniciativa del grup gironellenc Rúpits i ha sortit aquest dissabte a la tarda al seu balcó de l'Avinguda Catalunya de Gironella per cantar el tema Cor de Fang. Els veïns del barri han acompanyat la iniciativa tot cantant i dansant al ritme de la veu de Costa. El tema ha finalitzat amb aplaudiments i amb una felicitació d'aniversari al Marcel·lí, un veí que feia anys.

A Viladomiu Nou, el cantant de Rúpits Marc Espelt ha realitzat la mateixa actuació, guitarra en mà, davant dels veïns de la colònia, que observaven i cantaven des dels bacons.

Els Rúpits havien engegat una campanya amb l'objectiu de que tots els berguedans sortissin als balcons per cantar la lletra d'un tema que parla de fer camí plegats, per d'aquesta manera alegrar el confinament a través de la música.

Abans de cantar la cançó, s'ha realitzat un Instagram live entre Costa i Espel, que han mantingut una conversació sobre la situació de confinament, la música i la cultura. Més d'un centenar de persones han seguit l'actuació de Costa a Instagram i a les xarxes socials s'han pogut veure veure berguedans cantant al balcó de diferents barris de Gironella i fins i tot en algun balcó de Barcelona.

Jordi Costa surt cada dia a les 19.00h al seu balcó de l'Avinguda Catalunya per cantar amb el veïns i donar una petita satisfacció als dies de conifinament. A més, amb la col·laboració dels mateixos veíns, ha creat la cançó Virus Ciao, una versió animada de la tradicional Bella Ciao.