El bus urbà de Berga serà gratuït a partir d'avui. L'Ajuntament de Berga i l'empresa gestora del servei de transport públic a la ciutat, Alsa, han acordat aplicar la gratuïtat seguint les recomanacions i restriccions dels serveis de transport públic de viatgers amb la finalitat de combatre l'expansió del coronavirus. Aquesta mesura s'aplicarà durant el període de vigència del Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, que regula el permís retribuït recuperable per a persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials.

La mesura adoptada pel consistori berguedà està motivada per la necessitat de limitar la interacció entre xofers i viatgers, de manera que els usuaris i usuàries no hauran de passar pel costat del conductor/a per validar l'abonament multiviatge. A més, des del 16 de març passat tampoc es realitza la dispensació de bitllets a l'interior de l'autobús per evitar l'intercanvi de diners en metàl·lic. Una altra de les mesures que s'han aplicat ha estat habilitar únicament la porta posterior del vehicle per a l'accés i el descens dels passatgers.

Aquestes accions se sumen a les mesures preventives aplicades amb anterioritat. En concret, el 24 de març passat es va establir la limitació del servei de bus urbà oferint només els trajectes de les línies corresponents a la franja horària matinal i suprimint el servei de la tarda.