Els embassaments de les conques internes estan al 94% de la seva capacitat, amb un total de 654 hm3 emmagatzemats, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Amb aquest volum de reserves, es garanteixen totes les demandes per a un període superior a un any.

L'aigua disponible als embassaments de les conques internes supera en 10 punts el nivell que hi havia avui fa un any, quan estaven al 84% amb 581 hm3. Pràcticament tots els embassaments de les conques internes estan per damunt del 90% de la seva capacitat.

En el cas concret dels pantans de casa nostra, el de La Baells està al 97% (8 punts superior a fa un any), el de La Llosa del Cavall, al 100% (2 punts més), i el de Sant Ponç al 93% (en aquest cas, 3 punts per sota en relació a la mateixa data de fa un any).

El volum actual de reserves és molt similar al registrat després del pas del temporal Gloria a finals de gener de 2020, amb un percentatge que ha oscil·lat entre el 98 i el 94% actual. Això ha obligat a modular la sortida d'aigua dels embassaments per poder assumir l'aigua de les capçaleres i mantenir el resguard de seguretat.

D'altra banda, l'ACA informa que la dessalinitzadora del Llobregat produeix, diàriament, 0,45 m3/s (40 milions de litres d'aigua), compensant l'aturada de la planta de la Tordera i garantint les demandes al nord del Maresme i sud de la Selva