El Grup de Defensa de la Natura del Berguedàha organitzat "Sembrem Natura", el primer cicle de micro xerrades de temàtica naturalista amb un marcat enfocament comarcal. Aleix Serra, meteoròleg i regidor de l'Ajuntament de Berga, va ser aquest dilluns l'encarregat d'encetar les càpsules informatives amb una xerrada sobre canvi climàtic al Berguedà.

El meteoròleg va afirmar que "al Berguedà en els últims cinquanta anys la temperatura mitjana ha augmentat al voltant d'un grau o un grau i mitg. Pot semblar poc, però en el fons és com si haguéssim canviat de comarca".

La iniciativa "Sembrem Natura" sorgeix en temps de confinament per part de l'entitat i en les xerrades, que tindran uns cinc minuts de durada, hi participaran diferents persones del Berguedà amb coneixement de diverses temàtiques. El cicle es podrà seguir a través de les xarxes socials de l'entitat, Youtube, Facebook, Twitter, i Instagram.

El 30 d'abril hi haurà la segona píndola del cicle, a càrrec de Carles Navarro, que parlarà sobre "El passat històric del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà". Martina Marcet parlarà de "Sector primari i sobirania alimnetaria en temps de confinament" el proper 1 de maig i el cicle de micro xerrades finalitzarà el dia 4 de maig amb "La Pellofa, una altra manera de consuimir", a càrrec de Pep Tuson.

Des del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà afirmen que tot i que és una iniciativa que ha nascut durant el confinament per la crisi sanitàri "esperem donar-li una continuïtat al llarg del temps, amb més edicions".