L'Ajuntament de Berga i Bergacomercial aposten per fer una reobertura el màxim de segura de comerços, bars i petites empreses l'11 de maig. Per aquest motiu l'Ajuntament de Berga «facilitarà una ampolla de litre de gel hidroalcohòlic als petits comerços, bars, restaurants i empreses de serveis que estiguin oberts al públic i es trobin ubicats al terme municipal de Berga». A banda d'un plafó amb les mesures de protecció bàsiques per accedir al comerç, així com la capacitat permesa a cada local, tenint en compte les restriccions actuals per la pandèmia de la Covid-19. Aquest material serà totalment gratuït, segons va informar, ahir, el consistori berguedà.

Fonts municipals van explicar que amb aquesta mesura es busca «reduir al màxim el risc de contagis» i alhora serveix per complir els nous requisits establerts pel Govern central i publicats al BOE. Concretament de «disposar necessàriament de gel hidroalcohòlic a l'entrada dels establiments per a la clientela». L'entesa entre el consistori i Berga Comercial també facilitarà que els establiments «puguin complir també l'obligatorietat d'indicar les mesures higièniques i de capacitat dels seus locals».

El lliurament del material es farà els dies 7 i 8 de maig al Telecentre ubicat al carrer del Programari Lliure just al carrer de sota el Pavelló de Suècia. El dijous, 7 de maig, el repartiment es farà de 4 a 7 de la tarda mentre que el divendres, 8 de maig, l'horari serà d'11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 7 de la tarda. La dispensació es farà en col·laboració amb l'entitat Bergacomercial, que «facilitarà un pack personalitzat als establiments adherits a l'associació». Igualment Berga Comercial també posarà a disposició de tots els establiments que ho demanin «equipaments de protecció individual que té en estoc i a preu de cost per a aquelles persones que siguin titulars d'un establiment i que hi estiguin interessades».

Fonts municipals van exposar que amb aquesta mesura es busca «reduir al màxim el risc de contagis» i alhora es compleix el que determina el BOE de «disposar necessàriament de gel hidroalcohòlic a l'entrada dels establiments per a la clientela. També es facilita que els establiments puguin complir també l'obligatorietat d'indicar les mesures higièniques i de capacitat dels seus locals».

L'associació de comerciants Berga Comercial recomana als establiments reprendre l'activitat l'11 de maig, i no aquest dilluns, com permet la normativa, si «no hi ha plenes garanties de complir les mesures de seguretat» aprovades pel Govern espanyol. Fonts de l'entitat comercial consideren que «el marge donat per adequar el comerç i l'atenció al client per a la fase 0 ha estat molt curt» ja que no es van publicar al BOE fins diumenge a la tarda.

En un comunicat, destaquen que el risc que hi ha no és el «d'obrir una setmana més tard», sinó de caràcter sanitari. «Si no obrim amb les millors condicions de seguretat sanitàries, el risc d'un rebrot de contagi és més elevat i el comerç no podria suportar un altre tancament de 2, 3 o 4 setmanes», assenyalen. L'entitat recorda que la fase 0 de desconfinament que va començar aquest dilluns és un retorn parcial de l'activitat i «no pas una obertura», i exposa que cal complir uns requisits de seguretat determinats.