Si la Catalunya Central entra, dilluns vinent, a la fase 1, els càmpings podran tornar a obrir portes. No obstant això, ho faran amb «molts dubtes» davant l'absència d'un protocol que estableixi clarament quines són les mesures que hauran d'aplicar. El complex Berga Resort enllestia, aquest dijous, els preparatius per a la reobertura.

L'Associació de Càmpings del Berguedà, que agrupa onze negocis de la comarca, en canvi, ajorna el retorn i asseguren que esperaran que, com a mínim, es pugui fer ús dels espais comuns. Tots, però, confien en l'oportunitat que els pot suposar un possible augment del turisme de proximitat després de les pèrdues que els ha ocasionat haver de tancar portes.

El càmping Berga Resort podria ser l'excepció i ahir enllestien els preparatius, perquè tenen intenció de tornar a apujar la persiana. «Podrem tornar a fer estades, però avui no sabem quines instal·lacions es podran obrir i en quines condicions», explicava la responsable de màrqueting del negoci, Marta Barniol. Des de fa uns dies, el càmping no deixa de rebre trucades de persones que es plantegen fer-hi estada a l'estiu.