La banda de rock Destemps, amb dos membres de Borredà, acaba de publicar "Tempesta polar", un nou single + videoclip que vol ser un homenatge a totes les dones que lluiten per treure's les cadenes, i especialment a la poeta Maria-Mercè Marçal. Un fragment del seu poema 8 de març sona en una cançó que permet descobrir un nou vessant del grup amb ADN berguedà, més melòdic, amb un so més madur i treballat, però sense perdre la seva solidesa rockera que enganxa a la primera.

"Tempesta polar" és l'última novetat que presenta el grup després del seu disc de debut Mentides per fardar, i ho fa acompanyat de l'actriu Carla Rosell, que protagonitza el clip i és la imatge de la portada.

A Tempesta polar hi trobem una lletra que fa un pas endavant respecte del que ens tenia acostumats la banda fins ara i una música amb dinàmiques i fases molt marcades. Les guitarres, tret diferencial de Destemps, segueixen tenint-hi un protagonisme destacat, però experimenten amb nous sons i intensitats, fent d'aquest single un tema especial. També perquè el grup donarà el 20% dels drets d'autor que generi l'obra a la Fundació Maria-Mercè Marçal, que difon el llegat de la poeta.

El nou single de Destemps es va enregistrar a Wheel Sound Studio de Cerdanyola del Vallès, amb el reconegut productor de rock Txosse Ruiz, que també es va encarregar de la mescla. El mastering va anar a càrrec de Víctor García, d'Ultramarinos Mastering, a Barcelona. I el clip que acompanya Tempesta polar també es va rodar a Barcelona i el va dirigir Eva Duran.

La banda, establerta a Barcelona, ha encadenat durant l'últim any una llarga llista de concerts arreu del país que els ha permès consolidar un estil propi amb el rock'n'roll per bandera, i ja prepara una nova gira de cara a la tardor aprofitant el llançament d'aquest nou single, que s'anunciarà al seu web destemps.com.