El ple del Consell Comarcal del Berguedà va aprovar aquest dimecres el document que regirà les polítiques comarcals de joventut i que té com a principals objectius millorar l'emancipació i treballar l'arrelament juvenil a la comarca.

El pla defineix les línies estratègiques a treballar i estableix els suports als municipis. A nivell local, els ajuntaments adapten les polítiques que es fixen comarcalment a través dels Plans Locals de Joventut que acostumen a agafar com a referència el PCJ fixant-ne les seves prioritats.

De fet, el personal tècnic del Consell Comarcal de Joventut està donant suport a diversos municipis per a la redacció dels seus respectius plans locals agafant el document comarcal com a punt de partida.

El PCJ és el resultat de mesos de treball, que ha combinat espais de trobada i reflexió entre tècnics i agents claus del territori, així com la participació de les persones amb enquestes i espais de debat.

El pla compta amb 4 línies estratègiques: millorar les transicions juvenils i l’emancipació, promoure processos de participació, treballa a favor de l’arrelament juvenil i consolidar les estructures tècniques de joventut. Per aconseguir aquests 4 grans objectius es plantegen 15 grans projectes a treballar en els propers anys.

La fase d’avaluació també és clau per a l’assoliment dels objectius fixats i es marca una avaluació anual a nivell tècnic i polític i un grup motor de joves que puguin participar en aquesta avaluació de forma continuada al llarg d’aquests quatre anys. Es pot consultar el document complet a www.bergueda.cat/plajoventut