Berga ha obert les aules de les escoles d'educació infantil i primària però ha estat un retorn tímid amb pocs escolars, tal i com ja preveien les respectives comunitats educatives.

Una de les escoles que aquest dilluns ha obert ha estat la de Sant Joan. A les 9 del matí estava tot a punt per acollir els dos escolars d'educació infantil que havien confirmat que hi anirien. Els professionals d'aquesta escola esperaven els menuts equipats amb mascaretes mentre comentaven el retorn al centre tancat des del 12 de març a causa de la Covid-19.

Els centres educatius han aplicat mesures de distanciament físic de 2 metres entre alumnes i docents i s'han refor?at les mesures higièniques oferint gel desinfectant per rentar-se les mans.

Les tres escoles públiques de Berga, juntament amb la d'Avià, han elaborat un pla de reobertura,una proposta voluntària seguint les instruccions del departament d'Educació. Per a P3, P4 i P5 preveu acollida voluntària de la quitxalla de 9 a 1 de la tarda per a grups màxims de 8 alumnes amb acompanyament personalitzat en casos excepcionals, amb cita prèvia,amb un infant i un progenitor. I es mantenen les propostes educatives telemàtiques.

Uns requisits que també s'apliquen de primer a cinquè de primària amb grups de com a màxim 13 alumnes.

Els alumnes del cicle formatiu del Guillem de Berguedà, de nou a l'aula

Uns dels alumnes que aquest dilluns han tornat a trepitjar el seu centre educatiu han estat els del cicle formatius de cures i auxiliars d'infermeria de l'institut Guillem de Berguedà de Berga. Ha estat un matí de retrobaments amb els companys (no tots) i els professors mantenint les distàncies de seguretat i equipats mascareta. Ha estat una sessió bàsicament pensada per reprendre el contacte entre estudiants i professors i poder resoldre dubtes dels alumnes.

Els alumnes del cicle formatiu del Guillem de Berguedà de nou a l'aula

Els alumnes del cicle formatiu del Guillem de Berguedà de nou a l'aula