La comunitat islàmica de Gironella ha fet una donació de 3.000 euros a l'Hospital Sant Bernabé de Berga amb l'objectiu d'ajudar el centre berguedà a combatre la Covid-19.

El vicepresident de l'entitat, Ayad Zogaghi Zarrouki, ha explicat a Regió7 que «amb tot el que ha passat amb aquesta malaltia, com a comunitat de musulmans volíem tenir un gest i fer una aportació per ajudar l'Hospital de Berga. Ens vam posar en contacte amb el Consell Comarcal del Berguedà i la setmana passada ja vam fer la donació de 3.010 euros al compte de l'hospital».

La comunitat islàmica de Gironella, que compta amb una setantena de membres de diferents nacionalitats, majoritàriament mar-roquins, ha volgut tenir un detall amb els sanitaris de la comarca fent-los arribar aquests diners provinents dels fons propis de l'entitat. Zogaghi afirma que després de superar la fase més dura de la pandèmia a la comunitat islàmica de Gironella «estem tots bé, però hem hagut de tancar la mesquita i fins a la fase 3 no podrem començar fer-hi alguna cosa». El vicepresident afirma que amb la pandèmia han viscut «un ramadà molt diferent del que estem acostumats, confinats a casa, en aquesta època estem acostumats a sortir i anar a veure la família, a resar i menjar junts, però ens ha tocat viure el mateix que ha viscut tothom».