La pandèmia de la Covid-19 ha comportat la suspensió de la Patum del 2020, però no ha impedit que se celebri una versió confinada de la festa. L'Ajuntament de Berga ha elaborat una programació d'actes simbòlics que es portaran a terme la setmana de Corpus, del 10 al 14 de juny, amb el nom de «La Patum Confinada».

La proposta inclou esdeveniments culturals i festius que no comportaran la participació presencial de públic per evitar aglomeracions i complir les mesures preventives i restriccions de la fase 2 del desconfinament. La programació també inclourà accions que es realitzaran a través de les xarxes socials amb la col·laboració de diverses entitats berguedanes. A més, també s'anima a tots els veïns i veïnes a decorar els balcons amb motius patumaires durant la setmana.

Cada dia estarà centrat en una activitat diferent. Així, el dimecres 10 de juny el perfil oficial de la festa a Instagram (@lapatumberga) posarà a disposició dels usuaris una sèrie de filtres facials patumaires gratuïts que estaran disponibles al mur del perfil de La Patum. Alguns d'aquests filtres simulen la visió des de l'interior de l'Àliga o els Gegants, col·loquen un barret patumaire mentre cauen algunes espurnes de foc o estan en format de joc perquè els usuaris puguin descobrir quina comparsa són, entre d'altres. L'elaboració dels filtres l'ha realitzat la dissenyadora Mar Guixé.

El dijous 11 de juny, l'església parroquial de Santa Eulàlia celebrarà una missa major cantada per l'Orfeó Berguedà, que tindrà lloc a 2/4 d'11 del matí. D'altra banda, a 2/4 de 10 de la nit, la Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga interpretarà un salt de Patum des del castell de Berga. Serà una actuació estrictament musical, sense la intervenció de la comparseria patumaire i no estarà obert al públic. L'Associació de La Patum Infantil organitzarà una jornada solidària que es portarà a terme el divendres 12 de juny. Es tracta d'un repte o challenge perquè infants i adults puguin fer Patum des de casa de forma virtual. Els diners que es recullin es destinaran a La Marató de TV3.

El diumenge una comitiva encapçalada per l'alcaldessa, Montse Venturós, i els caps de colla lliuraran el ram de la geganta nova a la residència Sant Bernabé, i el ram de la geganta vella, a la residència N. Senyora de Queralt. A les 12 del migdia es deixarà el ram de l'àliga al santuari de Queralt.