Unes tres-centes persones, segons l'organització, han participat aquest matí en el reconeixement públic a la tasca dels treballadors de la residència Fundació Salarich Calderer de Bagà.

La concentració, en la qual majoritàriament hi han participat veïns del poble, s'ha fet a l'exterior de la residència on s'ha viscut una jornada molt emotiva amb aplaudiments, la lectura d'un manifest de suport als treballadors, i al final s'ha fet l'entrega d'un ram de flors en reconeixement de la tasca dels treballadors del geriàtric.

A més, a part dels participants en la concentració en la qual hi ha assistit l'alcalde de Bagà Joan Oña que també ésmembre de la fundació de la residència, part dels interns i treballadors del centre l'han seguit a través de les finestres i balcons de l'immoble.

L'acte s'ha celebrat a les 11 del matí i en el manifest que s'ha llegit s'ha reconegut la tasca de l'equip del centre i posava de manifest que cuidar persones grans és nua de les feines que «dur-les a terme cal molta entrega i amor» i a l'hora «és moltes vegades una professió poc valorada». Per això, assegura el manifest que l'acte d'aquest dissabte al matí era «per retre homenatge a totes les treballadores, treballadors i persones voluntàries [de la residència], que durant gairebé dos mesos s'han posat en risc, a elles i a les seves famílies i que han fet una feina excel·lent, no per heroïcitat sinó per vocació i compromís. Aquestes professionals volen caminar pels seus pobles sense ser posades en dubte. Volen la normalitat de què, tot i la tristor i la pèrdua de tants avis estimats, la feina s'ha fet amb rigor, amor i dignitat. Gràcies! Gràcies per la vostra feina. El poble us ho agraeix amb l'escalf que us mereixeu», finalitzava el text.

La residència de Bagà és una de les que investiga la fiscalia per si hi ha irregularitat pel fet que entre durant la pandèmia hi han mort 29 dels 81 residents.

A més, el centre també ha estat intervingut de forma temporal per la Generalitat de Catalunya.