2.395 euros. Aquesta és la quantitat que ha recaptat la Patum infantil a través del repte que va organitzar enguany que no hi ha hagut Patum. Aquest repte solidari consistia a publicar una imatge o vídeo dels més menuts de casa fent Patum a casa per aconseguir fons per a La Marató.

Les donacions més nombroses han estat les de 20 euros, amb un total de 1.080 euros, seguides de les de 10 euros, amb 710 euros, les de 15 euros, amb 315 euros, i les de 5 euros, amb 260 euros. S'han comptabilitzat un total de 261 transaccions: 156 amb targeta, 28 amb Pay Pal i 17 amb Bizum.

L'Obra Social de La Caixa ha contribuït en aquest Challenge assumint les comissions generades per les diferents vies de pagament (PayPal, Bizum o TPV online pels pagaments de targeta).

Per tant, tots els imports recaptats han estat nets i aquests seran transferits a la Fundació de La Marató de TV3 per la causa d'aquest any: la covid-19.

Fonts de l'associació organitzadora de la Patum dels més menuts han fet palesa la seva satisfacció per haver aconseguit recaptar 2.395 euros que es podran destinar íntegrament a la investigació contra el coronavirus.

Així mateix han destacat la bona acollida que aquesta iniciativa ha tingut entre els berguedans.

Aquesta ha estat la primera vegada des que se celebra la versió infantil de la popular festa berguedana, fa més de mig segle, que es fa una proposta solidària d'aquest tipus i feta de manera virtual per evitar el contacte físic. L'emergència sanitària que ha causat la pandèmia pel coronavirus ho ha propiciat.