L'equip de govern de Berga ha fet efectiva la retirada de la primera tinença d'alcaldia a la regidora Roser Rifà per haver protagonitzat un salt de maces al carrer el dimecres de corpus d'enguany sense fer cas de les recomanacions de l'executiu sobre les mesures de distanciament social per evitar la propagació de la covid-19 durnat la Patum confinada. La primera tinença d'alcaldia recau ara en Iván Sánchez que s'ocupa de les àrees de Comunicació, Drets Socials Bàsics, Dret a l'Habitatge, Patrimoni Cultural i Museu. Roser Rifà tampoc participarà a la junta de govern i el seu lloc en aquest òrgan l'ocuparà el regidor d'Urbanisme Aleix Serra.

Així ho ha explicat l'alcaldessa de Berga Montse Venturós responent a preguntes del regidor Ferran Aymerich de Junts per Berga, Aymerich ha ironitzat amb les explicacions que va donar Rifà al seu moment en un vídeo dient que l'haurien de nominar a l'òscar al millor guió.

«Tots podem entendre que una persona prengui una decisió errònia. El que no ha entès molta gent, és el relat que es va voler donar» dels fets.

Per la seva banda, Roser Rifà li ha respost que «va ser una gravació sincera» en la que va explicar que el seu salt de maces «va ser una acció espontània, no adequada i vaig demanar disculpes i vaig fer una crida a la prudència».