L'Ajuntament de Berga inaugurarà el divendres 10 de juliol l'exposició de Patum a la sala de Sant Francesc. En aquesta mostra es podran veure les figures de la popular festa berguedana així com una part del vestuari. Aquesta serà la primera vegada que es farà una exposició de les figures, que es podran veure de prop. És previst que s'allargui fins al gener del 2021. Normalment la imatgeria de la festa només es pot veure a la Casa de la Patum a través d'un vidre i de lluny i a un nivell que fa que semblin més petites

El consistori va informar de l'exposició a la reunió del patronat de la festa celebrada divendres a la nit. Aquesta mostra permetrà veure les comparses a l'alçada que es veuen a la plaça. Fonts municipals han indicat que es complementarà amb textos, vídeos i so. El preu de les entrades que es podran adquirir a Sant Francesc mateix és de 5 euros. Els nens fins a 12 anys no pagaran. Cada dissabte a la tarda es farà una visita guiada a espais del barri vell relacionats amb la festa i valdrà 2 euros. Aquesta activitat la conduirà Toni Gol. També hi haurà diferents activitats didàctiques i tallers. El consistori repartirà entrades als comerços de Berga perquè les puguin entregar als seus clients perquè visitin l'exposició.

El muntatge d'aquesta exposició ha tingut un cost de 15.000 euros. Aquesta serà la segona exposició que acollirà Sant Francesc des que el setembre passat es va estrenar com a espai expositiu amb un antològica del pintor berguedà Joan Ferrer.

A la mateixa reunió del patronat es va proposar incloure en el programa habitual de la festa l'entrega dels rams de les gegantes a les residències de Berga com es va fer aquest any per la covid-19.

A la reunió també es va fer un bon balanç dels actes de la Patum confinada, que van tenir un important seguiment a les xarxes socials. Així mateix es va informar que el concert que s'havia de celebrar al castell de Berga i que es va suspendre per evitar aglomeracions es podria celebrar «més endavant».