Gironella tindrà festa major. Els propers 14, 15 i 16 d'agost la vila berguedana viurà una celebració diferent, en un format reduït i adaptat a les mesures de seguretat de la covid-19. El consistori gironellenc ha anunciat que els actes es concentraran íntegrament a la plaça de l'Estació, que es convertirà en un recinte tancat amb capacitat per a 400 persones. En els tres dies de festa es faran actes culturals per a tots els públics amb especial protagonisme per a la coneguda la cantautora Suu, autora de la cançó de l'estiu de TV3.

En la presentació de la festa davant els mitjans de comunicació, David Font, alcalde de Gironella, va explicar que «hem estat treballant perquè Gironella tingui Festa Major 2020 malgrat les restriccions i les dificultats que suposa la covid-19. Volem seguir recalcant davant la ciutadania que s'ha de tenir responsabilitat i no abaixar la guàrdia».

La Festa Major de Gironella 2020 serà atípica, curta, però no per això menys intensa. Els sis dies tradicionals passen a ser tres i els actes no estaran repartits per la vila sinó que seran en un únic espai, la plaça de l'Estació. S'hi habilitarà un envelat a l'aire lliure que tindrà un tancament que permetrà controlar l'ocupació. «Ens hem inspirat en el format del Vermúsic, tindrem un Vermúsic XXL amb capacitat per a 400 persones distribuïdes en 75 taules», va exposar el regidor Lluís Vall.

Les persones interessades a aconseguir una d'aquestes taules hauran d'entrar a l'aplicació de l'Ajuntament de Gironella o a la plataforma Entradium per comprar la seva taula i gaudir de les actuacions en directe amb els seus amics o familiars. Les taules tindran una capacitat per a 2, 4, 6 o 10 persones i es posaran a la venda en les properes setmanes.

A dins l'envelat s'hauran de seguir les mesures de seguretat contra la covid-19. S'haurà d'accedir amb mascareta, hi haurà una separació de dos metres entre taules i carrils marcats per entrar i sortir. «No volíem cadires separades, ja que no es pot interactuar amb el teu cercle, l'espai ens ho permet i pensem que és una bona alternativa per venir amb amics i familiars», va dir Vall. En finalitzar cada actuació musical, els assistents hauran d'abandonar l'envelat i un grup de joves voluntaris del poble faran la desinfecció de l'espai per poder fer la següent celebració.

La programació de la festa major serà variada per atraure tots els públics. Hi haurà espectacles infantils, concerts joves, vermuts musicals, havaneres i el concert clàssic d'orquestra. «La idea era comprimir però no deixar cap dels cicles d'edat que tenim a Gironella. Podem estar contents d'adaptar al màxim aquesta proposta i tenim caps de cartell potents com la Suu, que ens fa especial il·lusió. També hi haurà Hotel Cochambre, un tribut a Supertramp i l'orquestra Venus», va descobrir Vall.

A l'envelat hi haurà un espai gastronòmic format per sis food trucks on els assistents podran comprar menjar i beure. Dos els pagarà íntegrament l'Ajuntament i els posarà a disposició de dos restaurants del poble perquè es puguin beneficiar d'aquesta festa major atípica.