Arlet Vila Parcerisa va morir dimecres a la tarda víctima del càncer que tenia des dels 18 mesos. La petita, de sis anys, era de Cercs i tenia un càncer infantil del sistema nerviós simpàtic. Concretament, l'any 2015 se li va detectar un neuroblastoma en estadi 4 d'alt risc, amb metàstasi a medul·la i ossos. Aquesta és una malaltia molt minoritària a l'Estat espanyol i que es desenvolupa al sistema nerviós.

En aquell moment es va iniciar una llarga batalla de l'Arlet i la seva família contra la terrible malaltia. En tot el procés van tenir el suport de la comarca. El Berguedà es va bolcar en el cas de l'Arlet i es van organitzar diferents esdeveniments per recaptar fons per ajudar la família de la petita. L'Arlet va rebre quimioteràpia i immunoteràpia a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Els metges van informar de l'existència d'un tractament efectiu en forma de vacuna que únicament es feia en un centre especialitzat en neuroblastoma, el Memorial Sloan Kettering Cancer Centre, dels Estats Units. El tractament costava 160.000 dòlars i per aquest motiu, els pares de l'Arlet i l'Ajuntament de Cercs van fer una crida a la solidaritat i van preparar una programació d'activitats solidàries per recollir fons per al tractament i el viatge de l'Arlet als Estats Units.

En el marc de la campanya «Tot és possible» el mes d'octubre del 2019, Els Catarres, un grup que li agradava a l'Arlet, van fer un concert benèfic a Cercs, tots els beneficis del qual es van destinar a la campanya. A més, es van organitzar caminades, treballs manuals, activitats esportives, polseres amb el missatge «Tot és possible» i un quinto solidari en diferents localitats berguedanes.

L'evolució de la malaltia de l'Arlet no ha estat positiva els últims mesos i no va poder viatjar als Estats Units per fer-se el tractament. El funeral per l'Arlet serà avui a 2/4 de 6 de la tarda a l'església de Santa Eulàlia de Berga.