En la seva visita al Berguedà aquest dijous el vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès es va reunir amb la Plataforma Anti-incineradora de Cercs. Segons afirma la plataforma, Aragonès els va manifestar en el transcurs de la trobada que no està d’acord amb el projecte de la incineradora i que la seva intenció és obrir el debat de forma immediata dins el govern català.

El comunicat de l’entitat exposa que «ens hem reunit amb el vicepresident per expressar-li la nostra disconformitat per la intenció, manifesta, de voler posar una incineradora de residus industrials al bell mig del Berguedà». En la reunió, la plataforma que lluita per aturar el projecte de la futura incineradora a Cercs, va voler recalcar «el caràcter antidemocràtic, més propi d’un país de cacics, de dita instal·lació i a la inacció, respecte les manifestes irregularitats del projecte, duta a terme pel Departament de Territori i Sostenibilitat».

La Plataforma Anti-incineradora de Cercs va demanar també a Pere Aragonès que es respecti escrupolosament la moratòria aprovada al Parlament el passat febrer i fan públic que «continuarem pressionant i vetllant perquè des de la Generalitat s’escolti el clam popular i no es tiri endavant aquest projecte».

El vicepresident Aragonès va visitar el mateix dijous l’Ajuntament de Cercs, on va signar el llibre d'honor i es va reunir amb l'alcalde Jesús Calderer i representants del consistori per parlar també de la incineradora. Posteriorment, el vicepresident va anar a l'Hospital Sant Bernebé de Berga.